96 63 05 44

Restriktioner for udenlandske praktikanter er forlænget til 15. april

Restriktioner for udenlandske praktikanter er forlænget til 15. april

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye har forlænget bekendtgørelsen, der indfører et stop for tildeling af opholdstilladelser til landbrugspraktikanter, med seks uger. Forlængelsen sker som følge af den nye epidemilov, der samlet forlænger en række bekendtgørelser til den 15. april.

Fredag aften modtog Landbrug & Fødevarer et brev fra ministeren om, at bekendtgørelse nr. 143, der indfører et stop for tildeling af opholdstilladelser til udenlandske praktikanter, forlænges til den 15. april.

Det betyder, at det fortsat ikke er muligt at indgive ansøgninger på praktikantordningen, herunder som landbrugspraktikant. Der er dog mulighed for, at bekendtgørelsen kan lempes eller ophæves på et tidligere tidspunkt, hvis regeringen mener, at coronasituationen tillader det.

Landbrug & Fødevarer er naturligvis stærkt utilfredse med regeringens beslutning. Vi fortsætter med at lægge pres på ministeren i håb om, at vi snarest muligt kan få åbnet for ordningen. Landbrug & Fødevarer afholder møde med ministeren i morgen den 2. marts.

Med forlængelsen af restriktionerne vil vi risikere at se situationer med dårligt arbejdsmiljø på de danske bedrifter, hvilken kan få konsekvenser for fødevareproduktionen.
 
Hvad betyder det for mig som landmand?
·        Landmænd, der har udenlandske praktikanter skal være opmærksomme på, at der indtil den 15. april ikke uddeles nye opholdstilladelser til praktikanter på det grønne område.
·        Landbrug & Fødevarer arbejder for at få restriktionerne ophævet for landbrugspraktikanter, så de danske landmænd hurtigst muligt kan få de hænder, der mangler på bedrifterne.
 
 
 
Har du yderligere spørgsmål?
 
Så kontakt erhvervspolitisk konsulent Benedicte Gjerding Dahlberg på telefon +45 2849 2610 eller mail bgda@lf.dk
   
Kontakt os
Du er altid velkommen til at kontakte os på telefon 96 63 05 44, eller via formularen herunder.
Navn:
*
E-mail:
*
Telefon:
*
Besked:
 
Lemvigegnens Landboforening
Industrivej 53
7620 Lemvig
Telefon: 96 63 05 44
E-mail: ll@lemvig-landbo.dk
CVR: 41503610
Lemvigegnens Landboforening | Industrivej 53 | 7620 Lemvig | Tlf.: 96 63 05 44